Aktuality
Třída vynálezců

Třída vynálezců

ZŠ Bulharská, 8.–12. 4. 2024

Chtěli jste někdy zkusit být vynálezcem? Tak tuhle šanci jsme dostali my, žáci z 8.B. Během týdne jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací. Navrhli své vynálezy, které jsme poté z kartonů, polystyrenů, papírů, dřeva a spousty dalších materiálů sestavili. A pak proběhlo i hodnocení našich vynálezů v různých kategoriích. Před publikem, jež bylo tvořeno vedením školy a porotou z VŠB, se například objevilo chytré kružítko, pesovozík pro špinavé psy, hodinky s 3D hologramem, NFC čip do prstu, ale také vynálezy, které usnadní stavění bannerů na akcích nebo vám zachrání život při houpání se na židli. Všichni žáci si tuhle týdenní akci nesmírně užili.

A jaké bylo již zmiňované hodnocení? Bylo velmi těžké rozhodnout, které tři vynálezy dostanou ocenění. Nakonec, po dlouhém uvažování, se umístily tyto vynálezy:

  • chytré kružítko v kategorii za nejlepší zpracování,
  • pesovozík za nejlepší prezentaci vynálezu,
  • a v kategorii za nejlepší nápad vyhrál vynález, který zachraňuje ty, kteří na židli nevydrží chvilku v klidu.

Ovšem, jak už bylo zmíněno, rozhodování bylo velmi obtížné, neboť vynálezy, jež zde během necelého týdne vznikly, byly fascinující. A tak není divu, že nejen porota, ale i ostatní byli překvapeni, jaké schopné vynálezce 8.B skrývá.

No a my se už jdeme připravovat na příští rok, kdy budeme na VŠB prezentovat všech šest vynálezů, které jsme sestrojili. Je to pro nás opravdu úspěch a čest, že můžeme postoupit. Tak nám držte palce a třeba někdy v daleké budoucnosti budete jeden z našich vynálezů běžně používat.

Aneta Akritidu a Bára Skopalová, 8. B