Třída 3.A

ídní učitel: Mgr. Petr Kovář

Děti si lehly na koberec, se zavřenými víčky a schoulené do klubíčka jako miminka v bříšku. Zatím netušily, co budou dělat. Začali jsme se bavit, jestli si vzpomínají, co dělaly včera, předevčírem, před týdnem, měsícem, rokem.. Potom jsme se dostali k tomu, jestli si pamatují, na dobu, kdy byly malá miminka a ještě u maminky v bříšku. Nepamatovaly si to samozřejmě 🙂. A tak jsme přemýšleli, jestli byl slyšet maminčin hlas, když na ně mluvila,nebo jim zpívala. Jestli šlo cítit, když je přes bříško hladila. Pak jsme si řekli, že po 9 měsících už se tam nevešly a hlásily se na svět. 
Děti se snaží poté ztvárnit barvami, jakou situaci nebo náladu asi prožívaly.
 
Šlo tedy o symbolizaci emocionálních stavů a prožitků. Jako techniku jsem vybrala kombinaci voskovek a vodových barev.
 
MgA. Marcela Krupová

školní rok 2022/2023

Lesní expedice

Ve čtvrtek 6. října jsme čerstvým pochodem zdolali první metry naší expedice a brzy nasedli do naftového oře, který nás vyvrhnul na kraji porubského lesa.

Jednou z prvních aktivit bylo hledání listů. Všímali jsme si všech barev a jejich odstínů a řadili vše podle toho, jak list postupně umírá.

Hráli jsme si také na predátory a kořist, kdy jsme museli hledat potravu na jednotlivých stromech a zároveň se nenechat sežrat hladovými dravci, kterých bylo mnoho a byli opravdu rychlí.

Mgr. Petr Kovář